SZC logo

Bajai Szakképzési Centrum

OM kód: 203028/007 | 6300 Kalocsa, Asztrik tér 5-7.

Intézmény logo

Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA
Széchenyi 2020

Pék-cukrász

Pék-cukrász illusztráció

Élelmiszeripar ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pék-cukrász képesítéssel rendelkező szakember rendelkezik a pék és a cukrász szakma alapjainak ismereteivel. Jól látható, hogy a cukrászatok is készítenek sütőipari termékeket és a pékségek is cukrász termékeket. Ennek a kettős igénynek a kiszolgálására alkalmasak a pék-cukrász végzettséggel rendelkező szakemberek. Keresett szakma, hiszen a vállalkozásoknak is nagy szükségük van a sokrétű szakmai tudással rendelkező szakemberekre.

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel az édességek, a süteménykészítés, a kenyérfélék és péksütemények előállítása.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kézügyesség, állóképesség, ízérzékelés, színlátás, csapatmunka.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • cukrásztechnológiai alapműveleteket végez;
  • cukrászati félkész termékeket készít;
  • cukrászati késztermékeket készít;
  • díszítő műveleteket végez;
  • fagylaltot, parfét készít;
  • pohárkrémet készít;
  • sütőipari nyersanyagokat előkészít;
  • kenyeret készít;
  • péksüteményeket és finom pékárukat készít;
  • célzott táplálkozási igényt kielégítő termékeket készít;
  • sütőipari és cukrászati termékeket minősít;
  • minőségbiztosítási dokumentumokat vezet;
  • minőségbiztosítási ellenőrzéseket végez;
  • technológiai berendezéseket, gépeket beállít, üzemeltet;
  • vállalkozást indít, működtet.

Partnereink

SZC logo

Bajai Szakképzési Centrum


Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium

6300 Kalocsa, Asztrik tér 5-7.

Telefon: +36/78/461-600

E-mail: info@dozsakalocsa.hu

OM azonosító: 203028/007


2024Bajai Szakképzési Centrum Kalocsai Dózsa György Technikum és Kollégium